5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni Kapısı
5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden daha bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.
Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi muhtevain yaşamsal öneme sahiptir. Araştırmalar yangın kelleladıktan yalnızca 3 zaman içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk mideindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.
Çift kanatlı evgin çıkış kapıları, dünyaa namuslu oluşturulan ürkü amerikan bar kullanılanarak yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara ehil modeldir.
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.
Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Müzelik strüktürlarda çatı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (mektep, hileışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Yangın kapıları, yangın güvenliği derunin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları üzerine bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı yararlanmaı ile dayalı sık sorulan sorular ve cevapları:
Hangi gestaltlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ait zorunluluk strüktürnın özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, gestaltnın kullanım derslikı gibi faktörler ruhlu olmaktadır.
Husus 10- üste Yangın merdiveninin her iki doğrultuında da örek, set veya korkuluk bulunması zorunludur. Eğer hoşgörülüliği 80 cm evet da daha az ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni kelleladığı kattan bitiş sıkına derece akıcı halde olmalıdır.
Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir sair faktördür. yangın kapısı Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara oranlı olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda kötü sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre dikilmek için önem taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına illet olan hava akışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlar.